Kovács Anikó képei a vizilabda világbajnokságról

Fotó: Kovács Anikó/MTI

Negyeddöntőben a magyar válogatott, és Kovács Anikó képei jelennek meg mindenfelé a magyar sajtóban a sanghaji Vizes VB vizilabda meccseiről.

Az FN kizárólag Kovács Anikó, MTI által kiadott képeiből állított össze galériát a férfi vizilabda válogatott sanghaji győzelméről. Igaz csak az elsőről, míg SportGéza – nevéhez híven – folyamatosan követi a Vizes VB eseményeit, amiről galériákat is rendszeresen közöl.

SportGéza (legalábbis a forrásmegjelölés szerint) vegyesen használt MTI, MTI/EPA és MTI/Kovács Anikó képeket, mindet ugye a Távirati Iroda forrásából, a Nemzeti Sport egyetlen vizilabda VB galériájában pedig egységesen csak az MTI-t jelölte meg forrásként galériájánál, míg egyik és másik további cikkükben szóló Reuters fotók is feltűnnek – szintén a fotós megnevezése nélkül. A Csurka Gergely által szerkesztett Emberfór blog pedig, akárcsak a vizilabda szövetség honlapja sosem használ a képekhez forrásmegjelölést, így csak sejthető, hogy itt is főleg Kovács Anikó képei láthatók.

A Vizes VB első hetében Kovács Anikó az egyetlen magyar fotós a Sanghajban megrednezett világversenyen, így külsősként az ő képeit közvetít előfizetői felé az MTI – egy részüket természetesen ingyen. Az MTI belső munkatársa Illyés Tibor a hétvégén érkezik meg Kínába, hogy a remélhetően komoly magyar sikereket jelentő úszó számokról tudósítson

Vizilabda VB galériák:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!