Magyar fotósokat díjaztak Párizsban

Fotó: Dezső Tamás

Három magyar fotós is eredményesen szerepelt a párizsi Prix de la Photographie pályázaton. Dezső Tamás különleges életképekkel, Móricz Simon a tavalyi év katasztrófájával, a vörösiszappal, Andrea Merlo pedig balett képekkel vívott ki magának elismerést.

Fotó: Móricz Simon/Népszabadság

A sajtófotó kategória középpontjában természetesen az egyiptomi, líbiai, bangkoki zavargások, a sebrenicai mészárlás, a görög válság, és a haiti földrengés állnak, de számos egyéb téma is megjelenik. A pályázat fődíjasa, az év fotósa az indiai Dilip Bhatia lett, Happy Home & School for the Blind című sorozatával. Az év felfedezettje (Best News Talent) pedig a német Michael Bader lett Organika című sorozatával.

Az említésre méltó dícsérő oklevelesek, és a közönségdíjasok valamint az egyes kategóriák díjazottjai megtalálhatók a pályázat honlapján, a megfelelő kategóriákban.

Professional:

Fotó: Andrea Merlo

Non-Professional:

UI: A Párizsi Prix de la Photographie pályázat azon kevesek közé tartozik, ahol létezik a számomra értelmezhetetlen amatőr sajtófotó kategória, amit néhányan a Magyar Sajtófotó Pályázaton is szerettek volna bevezetni, de végül erre szerencsére nem került sor.