Magyar fotósokat díjaztak Párizsban

Fotó: Dezső Tamás

Három magyar fotós is eredményesen szerepelt a párizsi Prix de la Photographie pályázaton. Dezső Tamás különleges életképekkel, Móricz Simon a tavalyi év katasztrófájával, a vörösiszappal, Andrea Merlo pedig balett képekkel vívott ki magának elismerést.

Fotó: Móricz Simon/Népszabadság

A sajtófotó kategória középpontjában természetesen az egyiptomi, líbiai, bangkoki zavargások, a sebrenicai mészárlás, a görög válság, és a haiti földrengés állnak, de számos egyéb téma is megjelenik. A pályázat fődíjasa, az év fotósa az indiai Dilip Bhatia lett, Happy Home & School for the Blind című sorozatával. Az év felfedezettje (Best News Talent) pedig a német Michael Bader lett Organika című sorozatával.

Az említésre méltó dícsérő oklevelesek, és a közönségdíjasok valamint az egyes kategóriák díjazottjai megtalálhatók a pályázat honlapján, a megfelelő kategóriákban.

Professional:

Fotó: Andrea Merlo

Non-Professional:

UI: A Párizsi Prix de la Photographie pályázat azon kevesek közé tartozik, ahol létezik a számomra értelmezhetetlen amatőr sajtófotó kategória, amit néhányan a Magyar Sajtófotó Pályázaton is szerettek volna bevezetni, de végül erre szerencsére nem került sor.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!