Ugyanabban a pillanatban készült tenisz képek

Fotó: Bielik István és Völgyi Attila

Nincs két egyforma kép, még akkor sem, ha ugyanabban a pillanatban készülnek.

Előfordul, hogy az ember hallja, hogy a mellette álló kolléga ugyanabban a pillanatban exponl, mint ő. De ennek a legtöbb esetben semmilyen jelentőséget nem tualjdonít az ember, hiszen megesik az ilyen. Viszont egy tenisz meccsen a fotósok minden idegszálukkal azokra a töredék másodpercekre koncentrálnak, amikor az ütő és a labda találkozik, vagy legalább közelít egymáshoz. A feszült csendet pedig csak az ütő és a labda találkozása, meg persze a fényképezőgépek kattogása töri meg.

Ez történt két éve, mikor az osztrák Sybille Bammer budapesti meccsét fényképeztük a Római Tenisz Akadémián. Bielik István kollégával egymás mellett ülve nem csak egyszerre exponáltunk, hanem egyszerre is néztünk fel, hogy ez  a két gép gyanúsan egyszerre exponált. Nem sokkal később vissza is néztük, hogy melyikünk milyen képet csinált…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!