A pillanat töredéke alatt nyertek érmet

Hármas holtversenyben

A másodperc század része nagyon rövid idő, a szempillantásnak is csak töredéke. Ezeket a pillanatokat daraboljuk ki mi fotósok az események folyamatából egy-egy jól elkapott fotóval. Az viszont meglepő, mikor sikerül több fotósnak ugyanabban a század vagy akár ezred másodpercben exponálni.

A csoportképeken például rendszeresen belepislog egyik vagy másik résztvevő, különösen, ha tucatnyi fotós még vakuzik is rájuk. Ezért szoktuk a csoportképeket többnyire rövid, gyors sorozatokkal készíteni, hogy nagyobb eséllyel találjunk a képek között olyat, amibe nem pislogtak bele a fotóalanyok, és/vagy nem vakuzták szét a kollégák vakuvillanásai.

Engem lenyűgoznek ezek a dolgok, hogy képesek koordinálatlan dolgok ennyire felfoghatatlanul rövid idő alatt történni. Ugyanilyen rövidke időszelet volt nemrég az eltorzult fejű boxoló a találat pillanatában, vagy a tenisz kép, amit egymás mellett ülve ugyanabban a pillanatban kattintottunk el egy kollégával.

Mindezt a héten az Úszó EB-n történt hármas holtverseny juttatta eszembe. Vagyis a verseny három úszója is (a magyar Bohus Richárd, a francia Dorian Gandin és az izraeli Guy Barnea) ugyanabban a századmásodpercben ért célba, 25.14 másodperccel a rajt után, így mind a hárman bronz érmesek lettek.
Sajnos a sportág jellege miatt az úszásról ritkán szoktak befutó képek születni. Nem nagyon lehet máshogy csak víz alól. Amikor viszont készítenek ilyet, az látványos és különleges – különösen, ha olimpiai holtversenyt örökít meg.

Szerinted hogy lehetséges, hogy ennyire egyszerre történjenek dolgok?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!