Gagarin bélyeg újság formára tervezve

Gagarin_belyeg-magyar-posta

A Magyar Posta új Gagarin bélyege

Az Gagarin nevéhez köthető 50 éves űrhajózási évfordulóról ma már írtam, de nem lehet elmenni szó nélkül amellett az igen tetszetős, újság formára tervezett emlékbélyeg mellett, amit ma a Magyar Posta kiadott az évforduló alkalmából. Pedig nem is vagyok filaterista, sőt bélyegekkel körülbelül 7 éves korom óta nem foglalkozom, olyannyira hogy a papír mentes iroda jegyében, ha egy mód van rá nem is levelezek papír alapon. De azt el kell ismerni, hogy a bélyeg készítés egy csodálatos művészet.

A Berky Péter grafikusművész tervezte bélyegkép és a keretrajz egy korabelinek tűnő újságoldal tördelését mintázza. Ezen az ötven évvel ezelőtti eseményeket megörökítő ismeretterjesztő írás olvasható, melynek szerzője dr. Both Előd fizikus, csillagász, a Magyar Űrkutatási Iroda igazgatója. A 600 Ft névértékű alkalmi bélyeg a Pénzjegynyomda Zrt-ben 100.000 példányban készült.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!