Szokatlan sportfotó gigapixeleken

HUN-NED-gigapixel-panorama-360World

Panorámáért katt a képre!
Fotó: 360World/Four Four Two

Sporteseményen ritka jelenség a gigapixeles panoráma fotó, így most új divat indult a magyar focimeccseken.

A korábbi világrekorder 70 gigapixeles budapesti panoráma fotót készítő 360World csapata újabban focimeccset fényképez gigapixeles fotó technikájával. A végeredményként született, talán van akinek nem olyan látványos, mint a város panoráma, viszont sokkal több ismerős előfordulhat rajta. Akik ráadásul mind be is jelölhetik magukat a képen, így résztvevőivé válhatnak a meccsről készült kép közösségi utóéletének.
A meccsen a hivatalos adatok szerint több mint 26 ezer néző vett részt. Ezeknek jelenleg csak töredéke jelölte be magát a Facebookon. A társaság előző focis panoráma képe a mintegy 8000 néző előtt megrendezett San Marino elleni mérkőzésen készült, amin 960-an jelölték be magukat.

A fotók nem számítanak nagynak a gigafotók között – merthogy nem egy fotóról, hanem két félkör panorámáról van szó, hiszen egy UEFA meccsen nem lehet a középvonalról gömbpanorámát készíteni játék közben. Mint a készítők elárulták, a képek egyenként kb. 1,2 gigapixel felbontásúak, amit mintegy 110 képből állítottak össze. Az elkészítésükhöz pedig a 360World csapata által fejlesztett panoráma robotfejet használták, amire Canon 5D mark II váz és Canon 70-200 mm f2.8 IS teleobjektív került.

A gigapanoráma a Four-Four-Two magazin honlapján található.

Te már megtaláltad rajta magad? Én igen, így egyel több kép van rólam is…

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!