26,76 gigapixeles panoráma fotó Párizsról

en-paris-26-gigapixels-website

Párizs 26 gigapixeles panoráma képe

Nekem egy kicsit kimaradt a párizsról készült 26 gigapixeles panorámakép, de ha már a drezdai és dubaji panorámáról írtam, legalább említés szinten szerepeljen a blogban párizsi kép is. Annál is inkább, mert Párizs az egyik kedvenc városom, igaz már az évre sem emlékszem, mikor utoljára ott jártam.

Paris-26gigapixel-werk

Készül a párizsi gigapanoráma

A párizsi rekorder 26,76 gigapixeles végeredménnyel veri a korábbi 26,03 gigapixeles drezdai felbontását (bár nem sokkal később ezt is jócskán felülmúlták Dubajban). Párizsban Martin Loyer és Arnaud Frich áldozott hosszú órákat a gigapanoráma elkészítésére. A fotózáshoz két darab Canon EOS 5D mark II vázat, és 300 mm / f4 objektíveket használt kétszerezővel, hogy 600 mm-es gyújtótávolságot kapjon. A 2346 darab, egyenként 21 megapixeles képet összefűzve az elképesztő 354159×75570 felbontást kapták.

A munka folyamatát egy a projektnek szentelt blogon mutatják be, a panorámakép pedig a Paris 26 gigapixels oldalon tekinthető meg. Ami a párizsi projekt kiemelkedő élvezeti értékét adja – különösen a giga panorámák hasznának kritikusai számára, hogy itt a kép egyes részleteit további információkkal egészítették ki. Így a megannyi történelmi korszakot megélt, és azoknak rendre emléket állító várost is jobban megismerhetjük az ízlésesen összeállított oldalon keresztül.

Érdemes még azt is megelmíteni a párizsi projekt kapcsán, hogy az oldalon egyik kedvenc (és nem utolsó sorban nagyon szépen fényképezett) filmem, az Amelie csodálatos élete egyik betétszámát használják, mint arról a projekt blogján is említést tesznek.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!