Elhunyt Lihr Gábor volt sajtófőnök

Külügyminisztérium

Ma délelőtt helyezik végső nyugalomra a Külügyminisztérium Sajtó Főosztályának január 28-án, 60. életévében eltávozott volt vezetőjét, aki nem sokkal a magyar EU elnökség átvétele előtt vonult nyugdíjba.
Nem sokkal nyugdíjazása előtt még személyesen hívott fel, hogy választ adjon a minisztériumhoz intézett kérdésemre a kuvaiti fotós tilalommal kapcsolatban. Mint mindig, ekkor is kedves és segítőkész volt.

Sajnos nem ismertem őt túl közelről, csak néhány alkalommal beszéltünk személyesen. De az arcát, nevét és különösen munkájának eredményét jól ismertem. Évek óta rendszeresen találkoztam vele a Külügyminisztérium által szervezett diplomáciai események tudósításainál.
Az eseményeken a gondjaira bízott újságírók és fotósok mellett volt, felügyelte őket, és részt vett a kordában tartásukban ha szükség volt rá. De bármi nehézség adódott, mindig partner volt a mindenki számára elfogadható megoldás megtalálásában. Mindig azon volt, hogy a megfelelő munkakörülményeket biztosítsa a sajtónak. Mint azt maga megfogalmazta pár éve:

“neki az a dolga, hogy mi dolgozni tudjunk.”

Már a nyugdíjazásának hírét is sajnáltam, halálhíre pedig elszomorít. Remélem, hogy sok kollégája, és tanítványa őrzi nem csak a tőle tanultakat, hanem az emlékét is. Nyugodjék békében!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!