Lejártak a parlamenti sajtóbelépők

ParlamentiBelepoLejartA hétvégén több kollégával találkoztam, aki még nem hallotta, így talán érdemes lehet itt is közzétenni. Van, aki a Facebookra is kiírta, illetve az Országgyűlés sajtó osztálya kiküldte az értesítő levelet, az InfoRádió pedig még cikket is írt róla, hogy az eddig használt sárga parlamenti állandó belépők 2010. december 31-ével lejártak, újak igényléséről majd tájékoztatják az illetékes szerkesztőségeket.

Addig a szerkesztőségek napi belépőket igényelhetnek a munkavégzéshez. Ez az MTI munkatársaira is igaz, akik így a saját parlamenti szerkesztőségükbe sem tudnak bejutni.

Az új állandó belépő igénylésről egyelőre nincs hivatalos információ, az Inforádió Kövér László házelnök mozsárágyús nyilatkozatát idézi ezzel kapcsolatban, hogy ő kitiltaná a fotósokat az ülésteremből. Reméljük, hogy nem következik be, hiszen remek életképektől fosztaná ez meg az olvasókat – ugyanakkor rengeteg hosszú, gyakran unalmas és fárasztó műszaktól a fotósokat.

Képek az Országgyűlés munkájáról (mozsárágyúkkal és anélkül):

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!