Nyílt felhívás fényképezőgép gyártóknak

APLogoAz AP (Associated Press) amerikai hírügynökség bejelentette (köszönet a linkért az OrigoFotónak), hogy komoly, technikai fejlesztést tervez, hogy ezentúl HD felvételeket biztosíthassanak a televíziók számára. Továbbá nyitni készülnek a videófelvételre is képes HDDSLR fényképezôgépek felé.

Mivel a HD DSLR piac egyik legnépszerűbb játékosa a Canon – főleg az EOS 5D mark II-vel – az AP pedig szép számban használ Nikon gépeket is, ez könnyen jelenthet totális átállást egyik vagy másik gyártó rendszerére. A hírügynökség nyilván nem minden hátsó szándék nélkül jelent be ilyesmit. Részben persze üzenet a jelenlegi és jövőbeni előfizetőknek, hogy a szolgáltatások színvonala tovább javul.
Ugyanakkor egy ilyen (szerintem) nyílt üzenet jelzés a piacot uraló mindkét gyártónak (Canon és Nikon), hogy itt egy szép nagy, meghódítható piac, tessék agyalni a jobbnál jobb ajánlatokon, hogy elmondhassátok a világ egyik legnagyobb hírügynöksége titeket választott…

2008-ban az AFP volt hasonló helyzetben. A francia hírügynökség akkor világ szerte minden munkatársától begyűjtötte a Canon szetteket, és teljesen átállt Nikonra. A Reuters belsős munkatársai mindegyike, külsős kollégáiknak pedig zöme Canon gépet használ. A ritka kivételt talán egyedül a fotótechnikai tesztjeiről (is) ismert Rob Galbraith jelenti, aki egy ideje szintén Nikonra váltott – az amerikai fórumokon megjelenő vélemények szerint nem teljesen függetlenül attól a ténytől, hogy honlapjának egyik fő hirdetője a Nikon lett, támogatva nem csak az oldal üzemeltetését.

Mit lehetne még ehhez hozzátenni? Ha valaki engem is támogatni szeretne, jelentkezzen csak az oldalamon megtalálható elérhetőségek bármelyikén! Nyitott vagyok minden ajánlatra!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!