Kifosztották a Reuters fotóriporterét

Canon EF 400mm f2.8 L IS II USM

A Canonnal együttműködő nemzetközi hírügynökség munkatársa épp a megjelenés előtt álló Canon EF 400/2,8 L IS USM II objektívet tesztelte. A prototípust azonban ellopták szállodai szobájából.

A spanyol nyelvű QUESABESDE.COM és a YLovePhoto beszámolója szerint a Reutersnek dolgozó elismert fotóriporter a hétvégi MotoGP világbajnokság fotózására érkezett Valenciába. Nem sokkal azután, hogy beköltözött, azonban szobájából ezt-azt elloptak, míg szállodai szobáját elhagyta, hogy vacsorázni menjen. A tetemes feleszereléssel utazó fotós holmijából mindössze négy dolog hiányzott. Két Canon EOS 1D mark IV-es fényképezőgép, egy Canon EF 70-200/2,8, és egy Canon EF 400/2,8 L IS USM II teleobjektív.

Míg a fényképezőgép váz közel egy éve kapható, a 70-200-as tele pedig még régebben, az utóbbi kereskedelmi forgalomban még nem elérhető. A Canon nemrég jelezte, hogy az augusztusban bejelentett, várhatóan 10 500 EUR árú új 400/2,8 II teleobjektív piaci megjelenését jövő márciusra halasztják. Ez vélhetően összefüggésben van azzal, hogy még – többek közt a Reuters munkatársainak segítségével – tesztelik, hogy a terepen, éles helyzetben használva szerezzenek tapasztalatokat az új eszköz működéséről.

A rablás különleges vonása, hogy a hírek szerint csak az újabb fényképezőgépek, az értékes teszt objektív, illetve a legkisebb értékű tele tűnt el. A feleszrelés többi részét ott hagyták, így egy EOS 1D mark III, egy 300/2,8 L IS USM, és egy 500/4 L IS USM érintetlenül maradt.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!