iPad alkalmazás a TED-től

TED_ipad_appiPad alkalmazást adott ki a TED, hogy így terjesszék az arra méltó gondolatokat.

Az új TED alkalmazás alig több egy videó lejátszónál. Különböző szemponok szerint csoportosítva válogathatunk a méltán népszerű TED beszédek közt, melyek egyébként eddig is elérhetőek voltak ingyen az iTunes rendszerén Podcast formában.
A tematikus és kulcsszavak (cimkék) szerinti válogatás mellett az alkalmazás Inspire Me opciójával megadhatjuk, mennyi időt szánunk épp a beszédekre, és milyen a hangulatunk, hogy hozzá illő tartalmat ajánljon nekünk. Ezen kívül arra is lehetőséget kínál az alkalmazás, hogy saját listákat alkossunk kedvenc videóinkból.

A beszédeket megnézhetjük online streamelve nézhetjük, de számomra az app legszimpatikusabb gondolata (azokon kívül persze, amiket a videókon szereplő előadóktól lehet halani), hogy lehetőséget kínál a videók letöltésére is. Legfeljebb tizenkét beszédet kiválasztva letölthetünk a készülékre, hogy offline megtekinthető maradjon. Így akár egy hosszabb utazásra is felkészülhetünk, hogy legyen mivel kikapcsolódnunk, akkor is ha épp nincs a közelben Internet kapcsolat.

Az alkalmazás jelenlegi legnagyobb hiányosságábak tartom, hogy a videók csak angolul nézhetők, miközben a TED közösség komoly erőfeszítéseket tesz (igen eredményesen), hogy a beszédek feliratozva minél több nyelven elérhetők legyenek, ezzel – legalább részlegesen – leküzdve a nyelvi korlátokat.
A fejlesztők azt ígérik, hogy a 2011 első negyedévére várható a frissítés, ami már iPhone/iPod Touch kompatibilis lesz, és dolgoznak rajta, hogy a felirat választási lehetôséget is minél hamarabb beépítsék.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!