Fotós mellények a budapesti Úszó EB-n

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Kedves gesztus a LEN (Európai Úszó Szövetség) részéről, hogy nemzetközi versenyeik kötelező fotós viselete egy csupa zseb fotós mellény. Ha már viselni kell, sokkal kényelmesebb, mint a hoki (???) és foci meccseken szokásos MLSZ (Magyar Labdarúgó Szövetség) nylon mellény, vagy a FINA (Nemzetközi Úszó Szövetség) színes nylon atléta trikó jellegû megoldása.

Elvégre az nem is igazán mellény, inkább csak egy feltűnő jelölés, hogy a viselôje a fotósok közé tartozik, és ráadásként szendvics emberre való reklámfelület (zsebek nélkül, akadályozva a hozzáférést az alatta hordott ruházaton levő zsebekhez is). Az sem utolsó szempont, hogy megtarthajtuk a LEN mellényt, bár néhányunknak már lassan külön szekrényt töltenek meg. Sok zsebével és fotósok körében gyakran feltûnô fazonjával nem csak (viszonylag) elegánsan néz ki, de egész praktikus is….lehetne.

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Csak az a kár, hogy rosszul méretezték. A zsebei mind kicsik. Hiába a sok zseb, ha a fotós holmi – ami a mellény értelme lehetne – nem fér a zsebekbe. Legfeljebb csak apróságok. A nagyobb zsebekbe is legfeljebb apró dolgok férnek. Egy akkumulátor még épp belefér egyik másik zsebbe, de egy objektív, vagy telekonverter (legyen akármilyen kicsi is), már nem fért bele csak a legnagyobb zsebekbe. Ráadásul – bár nem ez volt az elmúlt hetek központi közvéleménykutatási témája – másfél hét alatt csak egy valakit találtam, akinek a keze gond nélkül belefért volna a nagyobb, zipp záras zsebbe, és ki is tudta venni onnan. Pedig a megkérdezettek közt volt az enyémnél kisebb kezű kolléganő is. Szóval a zsebek szinte haszontalanok. De legalább a hirdetés nem túl feltűnő a hátán. Más hasonló megoldásokkal szemben nem virít az ember hirdetőtáblaként benne. Ez egyébként főleg Amerikában dolgozó kollégáknál lelkiismereti kérdés, de erről majd inkább külön írok valamikor.
Ahogy a belevarrt cimke hirdeti, Kínában készült (hol máshol?). És mint az apró zsebek sejtetik, kis termetû kínai fotósokra méretezték.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!