Sikeres volt a globális pillanat

world-images-flickr-woodleywonderworks-square

Fotó: woodleywonderworks / Flickr

Világszerte tömegsikert aratott a New York Times globális pillanat kezdeményezése.

Ugyan az nem derült ki, hogy hány nőnek volt egyszerre orgazmusa, mégis sikeresnek mondható a New York Times global moment projektje. Alig néhány prccel a fotózásra kijelölt pillanat után, már több ezren kattintottak a képbeküldő linkre, és egy-két órtán belül 3500 felett jár a beküldött képek száma, ami egy fél nap alatt 10 000 fölé nőtt. És a képek folyamatosan érkeznek.
A NY Times csapata gőz erővel dolgozik a képek feldolgozásán. Egy előzetes válogatást már ki is adtak, és keddre igérnek a képekből egy átfogóbb összeállítást, majd terveik szerint a hét végére minden beküldött képet elérhetővé tesznek egy interaktív felületen, ahol helyek és témák szerint egyaránt mód lesz válogatni a képek közt.

Az első tanulság, hogy a kiírók kicsit megkésve jöttek rá, hogy a legnépszerűbb fotós mobillal, az Apple iPhone-jával nem lehet webes űrlapokon keresztül képet feltölteni. Természetesen ezeket a képeket is elfogadják, de aki nem tudja a telefonjáról más számítógépre letöltve beküldeni a képeket, azok kénytelenek lesznek e-mailben elküldeni (a készítő nevével, a készítés helyével, és a kép rövid leírásával együtt). Mindenki más a korábban is már hivatkozott címen található űrlapon küldhetik be képeiket.

Illusztráció: creative commons 3.0 by – woodleywonderworks / Flickr

Én ezt a képet küldtem be
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Nekem elég sok dolgom volt vasárnap, így nem tudtam túlzottan sok energiát fordítani a készülődésre, és semmi olyan nem történt körülöttem, amit kellően látványos lett volna, így egy utcaképpel járultam hozzá a közösségi pillanat mozaikhoz.

Kiegészítés: Az utolsó közzétett, szerdai állapot szerint több mint 14 ezer kép érkezett a kezdeményezés keretében, ami a tervezettnél is komolyabban megdolgoztatja a NY Times munkatársait. Mint írják, “alíg bírnak az árral úszni”, de próbálják tartani az ütemtervet, és minél előbb közzé tenni a globális pillanat interaktív formáját.

Eddig megjelent “The Moment” válogatásaik:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!