Mától kapható az iPad Amerikában

iPad_20100127Mint arról a BeszeljukMac és a vezető hírportálok nemélyike is beszámol (Index, Stop, SG.hu, stb), mától kapható az USÁ-ban az Apple iPad. A sorban elsők között ott áll a magyar XMS Apple kereskedést vezető Handras, aki saját blogján közvetít a végéhez közelítő kalandos sorbanállásról.

A készülék paramétereit a januári bejelentés óta ismeri – és véleményezi pro illetve kontra – a világ, de úgy egy hete nagyobb lapok teszt példányokat is kaptak, amikről a nagy premier előtti napokban jelentették meg írásaikat. Mivel mától hozzájuthatnak a vásárlók is, így hamarosan mégjobban felhevül az amúgy is pezsgő iPad közbeszéd.

Idő közben Handras hazatért az USÁ-ból, meghozta a táblákat, és bőszen teszteli a magyar sajtó is. Tesztek olvashatók az Index, Origo, Appleblog és számos más oldalon is. Ahogy tapasztaltam, jobbára mindenhol azt a konklúziót vonták le, amit én is próbáltam az első iPad posztban megfogalmazni: kanapén ücsörgős, hétköznapi számítógép lesz, nem komoly informatikai tudású/igényű, hanem hétköznapi embereknek.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!