Egy képem a falon, egy másik a könyvben

foto borito.indd

Az év fotói 2009

Ismét elégedett lehetek a Magyar Sajtófotó Pályázatra beadott képeim eredményével. Azután, hogy tavaly egy képemmel díjat nyertem, és már nem első alkalommal kerül képem falra, idén egy a falra is kikerült a Nemzeti Múzeumban, egy másik pedig az Év fotói 2009 kiadványba, sőt ez utóbbi a tucatnyi képből mozaikként összeálló címlapon is megjelenik.

A két kép közös vonása, hogy mindkettő Rómában készült a FINA 2009-es Úszó (és Hosszútávúszó, SzinkronúszóMűugró és Vizilabda, csak hogy a teljes nevét említsem) világbajnokságán.

Sőt mindkettő az amerikai úszót, Michael Phelpst ábrázolja. A falra akasztott képen (balra) épp önmagát ünnepli sokadik győzelme után – mélyen személyes és nagyon emberi pillanat. A könyvbe került képen pedig versenyzés közben látható, amint a medence habjait szeli csillag-sávos úszósapkájában.

 

4-MichaelPhelps-FotoVolgyiAttila

Versenyben a világ leggyorabbja
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Swimming World Championships

Michael Phelps ünnepli magát
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!