Aperture 3 trükk a hibák ellen

AperturePLIST

A PLIST fájl elérési útja

Az Angol nyelvű Photofocus blogon talátlam tegnap egy egyszerű trükköt, ami segíthet az Aperture váratlan kilépési gondjait enyhíteni. Ehhez – lehetőleg a beállítások előzetes feljegyzése után – meg kell keresni a beállításokat tároló PLIST fájlt, és törölni kell. A törlendő fájl elérési útja:

User > Library > Preferences > com.apple.Aperture.plist

FIGYELEM! A fent megadott fájl törlésével az Aperture minden beállítása visszaáll alap állapotába, így a beállításokat újra eszközölni kell majd. Mindenki csak saját felelősségére próbálja ki.

Természetesen garanciát a tippet eredetileg felvető Scott Bourne sem vállal a megoldásért – ahogy én sem – de állítja, hogy mióta ő megpróbálkozott ezzel a kis beavatkozással, azóta lényegesen ritkábbak lettek a program váratlan kilépési hibái. Természetesen a hitelesség jegyében én is megpróbálkoztam vele, és nálam azóta sem volt még kilépési probléma.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!