Navigáció külföldön

iNav-iphone-navgation-hand

Navigáció iPhone-on

Imádni való telefon az iPhone, de a navigációs lehetőségeit eléggé meg tudja lőni az Internet hiánya. Ez pedig külföldön – ahol leginkább kellene a navigációhoz segítség – elég komoly gondot tud jelenteni. Ráadásul számomra a navigáció nem egyszerűen csak a közlekedéshez szükséges, hanem a képek elkészítésének támogatásához, hiszen egyaránt fontos hogy odataláljak, ahol a képeket el kell készíteni, mint a készítésének helyét utólag meghatározni.

  • Van az iPhone-ban beépített Google térkép, ami gyakran elég is, csak legyen hozzá Internet a térképek letöltéséhez.
  • Van egy kellemes OffMaps nevű program, ami szintén az Internetről dolgozik (ha hagyják). Ezzel azonban már mód van a térképek elmentésére is. Így elvben akár Internet nélkül is tudjuk használni. Csak elvben, mert a gyakorlatban a keresés funkció csak Internetkapcsolat esetén érhető el. Azt egyelőre nem értem, hogy minek neki Internet ahhoz, hogy a lementett London térképen megtalálja a Big Bent, amit én a térképet tologatva öt perc alatt megtaláltam feliratként is….de ő csak Internettel akarja.
  • És van persze iGO navigációs program. Kicsi, kedves, okos és magyar fejlesztés. Bármennyire jók is az iPhone egyéb ilyen irányú képességei, mégis csak meg kell venni a külön alkalmazást, hogy odataláljunk, ahova kell.
  • Vannak persze más navigációs szoftverek is az iPhone-ra, de az iGO bizonyult eddig a legjobb választásnak. És különben is, támogassuk a hazai szoftver ipart!
Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!