Negatív példa

Joggal érhet az a vád, hogy hajlamos vagyok mindenből csak a rosszat kiemelni, és a jót nem nagyon emlegetni. Sajnos van a kritikus szemléletnek egy ilyen kellemetlen mellékhatása. Igaz, hogy én azzal próbálom magam felmenteni ez alól a – vitatlatatlanul jogosan felrótt – hiba alól, hogy építő szándékkal kritizálok. Hogy ez a soraim közt mennyire szokott átjönni az olvasóknak, azt nem tudom, hiszen csak egy egyszerű fotóriporter vagyok, nem szövegmunkás nyelvzsonglőr, még csak nem is média vagy kommunikációs szakember.

“Mindenki jó valamire, ha másra nem, hát ellenpéldának biztos!” – mondás

Minden esetre – esetleg naívan – úgy gondolom, hogy az itt megírt (gyakran kritikus) észrevételeim talán apró mértékben képesek hozzájárulni a felvetett hibák kijavításához. Ha nem is fogható egy az illetékeseknek szemtől szemben elmondott véleményhez, vagy egy Vélemények könyvében (vagy talán panaszkönyvben?) hagyott megemlékező gondolat sorhoz, talán van akinek okulására, és épülésére szolgál, és talán egy szép nap javulnak a kifogásolt jelenségek is.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!