Tévedni emberi dolog – avagy hülye a szerző

Helyreigazítás röviden: hülye a szerző – Velvet.hu

Van, hogy az ember téved, és olykor ezt kénytelen beismerni. Különösen, ha nagy nyilvánosság előtt követi el, ráadásul más kárára. Nemrég a Velvet is elkövetett egy hasonló tévedést, akkori élelmiszer kisker összehasonlító cikkükben, amit most egy helyreigazítás formájában próbálnak jóvá tenni: “A szerző a Profit nem is vizsgálta, egyszerűen összetévesztette a Profit a Plus-szal.”

“Tévedni emberi dolog, mondta a sündisznó, majd lemászott a drótkeféről.” – közmondás

Különösen elegáns az eredeti cikkbe behelyezett kis kiegészítés: “Plus helyett Profi, avagy a szerző hülye
A cikkben korábban a Plus áruházról szóló részeknél tévesen szerepelt a Profi Magyarország Zrt. neve. A Profi boltjai nem vettek részt a tesztben, minden, korábban a Profi boltjairól, áruiról szóló kijelentés valójában a Plus áruházra vonatkozott. A tévedés miatt elnézést kérünk mind olvasóinktól, mind a Profi Magyarország Zrt.-től. A hibára magyarázat nincs, a szerző egyszerűen hülye.”

Nem azonos súlyú hiba, de kapcsolódik, hogy nemrég a Zene.hu főszerkesztőjének sikerült csúnyán félreértelmezni egy program kiírást, amiből megszületett az év leghülyébbnek titulált hibája, mely beharangozta a Doors zenekar fellépését.

Nem is nagyon lehet mit hozzátenni: ha az ember keményen kritizál, és kiderül, hogy még hülye is, legyen magához is kemény. Máskor meg tessék a hibákból tanulni, és alaposabban átnézni a cikket megjelenés előtt!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!