Véget ért a “Nagy kép” szünet

the_big_picture

Szabadságra ment néhány napra a Boston Globe Big Picture rovatának szerkesztője, Alan Taylor, de a héten újra munkába állt, és továbbra is követhető lesz a világ nagy képekben. Idő közben kiderült, hogy a közel egy éve szabadidőben szerkesztett Big Picture – amellett, hogy világ szerte sok szerkesztőt megihletve számtalan mutációban meg jelent – több díjra is jelölték az ötlet újító volta és eredetisége miatt. Jelölték az SXSW Web Awards és az Editor & Publishers Eppy Awardjára, illetve elnyerte a tulajdonos New York Times csoporton belüli Punch Award, for Journalism and Community Service díjat, illetve a Webby Award fotók legjobb felhasználása és People’s Voice djíat is.

Idő közben a HVG.hu is lecsapott a megszűnt Zoom.hu által Magyarországra importált Nagy kép ötletre, és beindította saját változatát Nagyítás címen. A jelek szerint ők próbálnak egyensúlyt teremteni saját anyagaik mennyisége, és a hírügynökségi forrásból származó nemzetközi anyagok között, míg az eredeti Big Picture lényegében kizárólag a hírügynökségek legjobb felvételeiből áll. Csak így tovább mindenkinek! Több nagy, és jó képet (nem csak) a magyar webre! Remélem, hogy a válság miatt is egyre jellemzőbb finanszírozási problémákat is sikerül megoldani a kiadóknak, hogy tovább vihessék a sikeres kezdeményezéseket.

Mielőtt még valakiben – teljesen jogosan – felvetődne, hogy miért nem élek én is a felirat nélküli nagy képek lehetőségével, gyorsan leszögezem, hogy én nagyon szívesen megtenném, csak nincs jelenleg olyan támogatói háttér mögöttem, aki finanszírozná ennek (elsősorban szerzőjogi) költségeit. Sajnos jelenleg a sajtó orgánumnál, melyeknél dolgozom, sehol nincs meg az anyagi vagy technikai lehetőség rá, hogy akár a saját  képeimből, akár más anyagokból hasonló rovatot tudjunk csináljunk, pedig nagyon jó lenne, és remélem, hogy egy szép nap sikerül összehozni.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!