Egyelőre túlél a Boston Globe

boston_globe_head

boston_globe_090509

A közelmúltban felröppent a hír, hogy a New York Times leányvállalataként működő Boston Globe is lehúzhatja a rolót. A lap megszűntetéséhez szükséges előzetes bejelentéseket már meg is tették, a kiadóban működő szakszervezettel azonban végül meg tudtak egyezni a tulajdonosok.

A megegyezés 23% fizetéscsökkenést jelent, mellyel a lap tovább működhet, így továbbra is két újság szolgálhatja ki az 1630-ban alapított 4,4 milliós lakosságú várost. A Globe fennmaradásáért folytatott küzdelemről a lap Internetes oldalán részletesen beszámol.

“Ne a napokat számold, tégy inkább róla, hogy a napok számítsanak!”

A Boston Globe megszűnése számos más tényező miatt azért is nagy veszteség lenne, mert jelenleg már csak náluk elérhető az a látványos fotó rovat, a Nagy kép, amit Magyarországon a közelmúltban megszűnt Zoom.hu próbált meghonosítani. A nemzetközi hírügynökségek anyagaiból mazsolázva egy-egy történetet egész oldalas, óriási méretű képekben elbeszélő Big Picture mellett a Boston Globe több más képes válogatást is közöl fotó rovata oldalán, így például a sport témájú Big Shots, illetve egyéb tematikus anyagok csupa nagy képpel illusztrálva.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!