Egyelőre túlél a Boston Globe

boston_globe_head

boston_globe_090509

A közelmúltban felröppent a hír, hogy a New York Times leányvállalataként működő Boston Globe is lehúzhatja a rolót. A lap megszűntetéséhez szükséges előzetes bejelentéseket már meg is tették, a kiadóban működő szakszervezettel azonban végül meg tudtak egyezni a tulajdonosok.

A megegyezés 23% fizetéscsökkenést jelent, mellyel a lap tovább működhet, így továbbra is két újság szolgálhatja ki az 1630-ban alapított 4,4 milliós lakosságú várost. A Globe fennmaradásáért folytatott küzdelemről a lap Internetes oldalán részletesen beszámol.

“Ne a napokat számold, tégy inkább róla, hogy a napok számítsanak!”

A Boston Globe megszűnése számos más tényező miatt azért is nagy veszteség lenne, mert jelenleg már csak náluk elérhető az a látványos fotó rovat, a Nagy kép, amit Magyarországon a közelmúltban megszűnt Zoom.hu próbált meghonosítani. A nemzetközi hírügynökségek anyagaiból mazsolázva egy-egy történetet egész oldalas, óriási méretű képekben elbeszélő Big Picture mellett a Boston Globe több más képes válogatást is közöl fotó rovata oldalán, így például a sport témájú Big Shots, illetve egyéb tematikus anyagok csupa nagy képpel illusztrálva.