Újabb hírportál szűnik meg – Zona.hu

zona_hu

Mint arról (ismét) az Index beszámol, újabb hírportál szűnik meg. A Zona.hu közel egy éve indult, nagyjából egyszerre a nemrég megszüntetett Zoom.hu indulásával, tovább élnie sem nagyon sikerül a jelek szerint.

A Zoom.hu szinte azonnal a bejelentés után el is tűnt a világhálóról, és a domain jelenleg a Propeller.hu hírgyűjtő oldalra irányít át.

A Zona.hu jelenleg még elérhető, de mint arra az Index cikke is felhívja a figyelmet, jó ideje alig frissül, csak a régebbi írásaik jelennek meg. Számomra mindig is kicsit furcsa volt a Zóna megközelítése, hogy az anyagokat olvasási idő szerint rangsorolva jelenítik meg, feltüntetve, hogy hány percig tart elolvasni. Szokatlan, de nem értelmetlen az Internetes gyorskultúra világában. Sajnos azonban a jelek szerint a piac cáfolni látszik ennek a modellnek a működőképességét, és felveti a kérdést, hogy vajon a gazdasági világválsággal súlyosbított média versenyben kik lesznek a következő áldozatok. Az minden esetre biztos, hogy a vesztesek az olvasók lesznek, akik kisebb, és félő, hogy kevésbé változatos kínálatból válogathatnak majd.

UI: A Zona.hu szerkesztői hivatalosan bejelentették a válsággal való küzdelmüket, és a lap – remélhetőleg csak átmeneti – tetszhalálát.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!