Könyvek, fesztiválok és a kultúra utalvány

Nem fogadják el a kultúra utalványt a könyvfesztiválon

Nem fogadják el a kultúra utalványt a könyvfesztiválon

Eddig is bosszantó jelenségnek tartottam, hogy az adómentes juttatásként kapott kultúra utalványért nem lehet könyvet vásárolni. Mintha a könyv nem lenne a kultúra része, képviselője, hordozója. De a kultúra utalványokon (legalábbis némelyik fajtájára, mert “szerencsére” nem egységesek, több fajtájuk van, hogy lehessen örülni) fel van tüntetve, hogy kulturális szolgáltatásra lehet beváltani. Marad tehát a mozi, színház, és koncert jegy.

És talán a könyvfesztivál. Hiszen a könyvfesztivál – gondoltam én – kulturális rendezvény, ahol könyvekkel és szerzőikkel lehet ismerkedni. Sőt még a vezércselt is kidolgoztam, hiszen a könyvfesztivál jutányos árú – 600 Ft/fő – belépője levásárolható könyvekre. Így legalább 600 Ft értékű kultúra utalvány elhasználható lenne könyv vásárlásra….de nem, mert a XVI. Nemzetközi Könyvfesztivál szervezői sem fogadnak el kultúra utalványt. Ráadásul ezt némelyik jegyárus önkéntesük (nem a képen látható, ő csak az egyetlen olyan volt, aki hagyta magát lefényképezni ebben a kellemetlen helyzetben) olyan természetességgel közli, mintha azt kérdeznék tőle, tud-e olvasni.

Hogy azért jó hír is legyen a zsörtölődés mellett, sikerült az Anima Könyvesboltban olyan könyv kereskedést találni, akik a boltjukban elfogadják a kultúra utalványt (sajnos a fesztiválon ők sem). Viszont mivel a fesztiválon igen jutányos árakon lehet vásárolni tőlük is, és más könyvesboltok, illetve kiadók kínálatából, feltétlenül érdemes a még hátra levő egy napban (vasárnap estig) kinézni a Millenárisra. Különösen azoknak, akik szeretik a könyveket.

UI: Még mindig van eladó kultúra utalványom, ha valaki moziba, színházba, koncertre készül….viszont már tudok könyvesboltot, ahol el tudom könyvre költeni!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!