Hatalmas tömeg a könyvfesztiválon

Tömeg a könyvfesztiválon

Tömeg a könyvfesztiválon

Jó dolog a kultúrát reklámozni, úgyhogy örömmel emlékezek meg róla, hogy a XVI. Nemzetközi Könyvfesztivál hatalmas tömeget vonzott a hétvégén a Millenáris Parkba, ami igazán kellemes helyszínt nyújtott a rendezvénynek.

Csak azt nem értem, hogy miért nem láttam a park gyepén ücsörgő, napozó, nyújtózó embereknél könyvet. Pedig úgy lett volna igazán kellemes a látvány, de aki olvasott, az is csak újságot. Akadtak persze kivételek itt is, mint mindig, és még képet is sikerült róla készíteni, így akár bizonyítható is lenne, hogy olvastak az emberek a parkban. Mert a sajtó már csak így torzítja a jelenségeket (de ez most nem vág témába).

“A kutyán kívül a könyv az ember legjobb barátja. A kutyán belül viszont sötét van az olvasáshoz.”

Minden esetre nem csak képileg lett volna kellemes, ha a parkban sétálva a könyvfesztivál helyszínei között csupa olvasgató embert lehetett volna látni. Persze ez könyvfesztivál nélkül se lenne kellemetlen, ahogy kicsit az is nyomasztott, hogy milyen hangzavar tud könyvek körül forgolódó tömegben kialakulni a fesztiválon. Nem épp könyvtári nyugalom, de a lényeg, hogy fogynak a könyvek, az ember hallgatag társai, akiket egyre másra fenyegetnek a Gutenberg-galaxis (ti: könyvnyomtatás) végével – a jelek szerint bizonytalan időre elnapolva.

Tony Curtis ma és fiatalon

Tony Curtis napjainkban és fiatalon

Sőt ha már rendszeresen annyit kritizálom a mindenféle rendezőket, és rendezvény szervezőket, azt is érdemes megemlíteni, hogy ez a rendezvényt egészen kellemes közegben, kellemes külsővel és egész jó szervezéssel sikerült összehozniuk. Az mondjuk egy kicsit furcsa, hogy a fesztivál egyik leghíresebb díszvendégéről, Tony Curtisről semmilyen sajtó anyaggal nem tudtak szolgálni az újságíróknak, de legalább itt is egy jól fotózható, esztétikus környezetet sikerült biztosítani Hollywood alaposan megöregedett hercegéhez.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!