Megszűnik a zoom.hu

zoom_hu_rip

Megszűnt a Zoom.hu

Egy az Indexen megjelent hír szerint egy hírportállal kevesebb küzd majd a magyar online média piacon. A konkurensnél megjelent hír szerint a Zoom.hu tulajdonosa, bejelentette, hogy a szerkesztőségben szerdán befejeződik a munka, és éjjel lekapcsolják a hírportált.

Az említett írásból azt is megtudhatjuk, hogy Tarjányi Péter a sikeresnek bizonyult üzleti modellt bocsátotta áruba, és az új tulajdonos, aki eddig is üzemeltetett hírportált, nem tart igényt az oldalra. Az eddigi tulajdonos a szerződés szerint három évig nem foghat hasonló vállalkozásba, most korábbi sikeres könyve után más területen próbálkozik, hozzátéve, hogy a döntést kiváltó motivációk közt volt az is, hogy nehéz idők következnek a politikai újságírásra. Valamivel az Index híre után a Zoom szerkesztősége érthetően nosztalgikus hangulatban bejelentette megszűnését saját oldalán, és egy utolsó nagy képpel, illetve egy MTI hírrel és egy videóval búcsúznak eddigi közönségüktől, közösségüktől.

Ahogy legtöbb olvasójuk, én is egyetértek vele, hogy kár a Zoom-ért, és hiányozni fog a magyar hírpiacról is, és a magyar képi kultúrából is. Magyarországon egyedüliként adoptálták a Boston Globe honlapján megjelent Big Picture rovatot, melyben egész képernyős, nagyon jó minőségű (jobbára hírügynökségi) képek jelentek meg egy-egy téma feldolgozására, olykor pedig saját anyagokat közöltek azonos formában, hasonló színvonalra törekedve. Később akartam volna írni róla, de sajnos idő előtt jött az oldal vége. Megszűnik a Zoom, eltűnnek a Nagy képek és nem utolsó sorban jó pár kolléga kerül utcára a nehéz gazdasági helyzetben. Remélem mindannyian találnak új helyet a válság ellenére is. Kár érted, Zoom.hu!

További hírek a Zoom-ról:

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!