Ciki a munka, hogy nem hagyják fotózni?

Munkások az építkezésen

Munkások az építkezésen
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Ez az általános magyar vélekedés az építiőipari munkáról. Szinte különlegesség számba megy, ha egy építkezésnél, vagy útlezárásnál a munkásokat dolgozni lehet látni. Persze ez nem feltétlenül igaz, de a közgondolkodásban mégis valamiért ez van. És ezen a média is nehezen tud változtatni. Különösen, ha ezt még csak nem is hagyják neki.

“Egy dolgozik, három nézi.”

Akárhányszor kell munkásokat fényképeznem, azok rögtön abbahagyják a munkát. Természetesen nekem az a célom, hogy képekkel illusztráljam, hogy zajlik a munka. Nekik meg az lenne az érdekük, hogy azt lássák, hogy ők dolgoznak, ahelyett, hogy a lábukat lógatják.
Mégis rögtön leteszik a szerszámokat, amint meglátják a fényképezőgépet. Ez különösen olyankor vicces, mikor direkt azért hívják az embert egy építkezésre, hogy na akkor most lehet fényképezni az építkezést. Ráadásul van, hogy ezeket a “leállásokat” még ki is akarják számlázni az alvállalkozók, mint leállási költséget. Komolyan ennyire ciki a munka, hogy senki nem akarja, hogy munka közben lássák?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!