Videóhékás…

odeon

Jó képet vágunk hozzád

Míg most a Wikipédián utána nem néztem, nem is sejtettem, hogy a blogok története egészen az 1990-es évekig visszanyúlik. Mindig azt hittem, hogy ez csak egy néhány éves divat. Bár voltak emlékeim egy általam is sokat látogatott blogról, amiről sokáig magam sem tudtam, hogy az egyáltalán egy blog volt.

“Tessék jó(l) filmet nézni!” – Videóhékás

Az Odeon Videótéka hálózat üzemeltetett néhány éve egy blogot Videóhékás címen. Persze nem nevezték akkor még (sőt ma sem) ezen a népszerűvé vált műszóval blognak. Egyszerűen csak az oldal egy része volt (ahogy szerencsére még ma is az, ha már nem is aktív). Itt a téka mindennapjaiba engedtek bepillantást és engem – meg remélem, hogy másokat is – remekül szórakoztattak.

Szerencsére a régi alkotások elérhetőek maradtak, de a jelek szerint már 2005 óta nem frissül, pedig jópofa volt és szórakoztató. Annak ellenére is, hogy nem vagyok egy nagy blog olvasó….írónak meg fene tudja.

Readers Comments (3)

 1. Nekem a Zeblog tetszett nagyon (zeblog.mds-epitesziroda.hu), ahol végig lehetett nézni és olvasni, hogy egy építész hogyan építi fel saját álomházát magának, nagyon tanulságos és nagyon jó stílusú volt.
  Sajnos csak addig, amíg Andrást meg nem bírságolta az APEH, hogy a weboldal szerint ennyi meg ennyi munkás dolgozott nála fekete munkában… szerintem ez elég durva.
  Nem mondom, hogy a fekete munka jó, de az vesse rám az első követ, aki mindig számlát kért kőművestől/vízvezeték szerelőtől, stb.

  🙁

 2. Én egyszer úgy meglepődtem a Balaton parton egy jegeskávé árától, hogy ijedtemben elfelejtettem számlát kérni, pedig egyébként is szokásom.
  Viszont egy blog – vagy akár az Internet bármely más részének – feltétlen igazság tartalmát, és bizonyító erejét azért kétségbe vonom, így bírságolni sem tudom, hogy lehet ez alapján. Viszont azzal, hogy nem tiltakozott elismerte a bűnösségét, és a bírság jogos voltát…

 3. Nem ez alapján szabták ki a bíráságot, ez csak azt mutatta nekik mely munkásoknak kell utána nézni és kiadni a helyi adóellenőröknek, hogy ezeket látogassák meg (mivel képek és keresztnevet voltak a blogban, nem volt nehéz dolguk). Azt meg ugye visszamenőleg nehéz leigazolni, hogy ja, mégis volt akkor munkahelyem mikor ott dolgoztam :/

Comments are closed.