Jön az új iPhone Magyarországra

iphone3gs_hungaryNem rég hallottam egy pletykát, hogy az előző iPhone magyarországi bevezetése után egy évvel (ezév szeptemberben) lejár a T-Mobile kizárólagossága. Ebből volt, aki arra következtetett, hogy eljön majd a kánaán, és néhány más országhoz hasonlóan végre kapható lesz Magyarországon is hálózatfüggetlen iPhone. Az Apple közelmúlt beli bejelentése azonban sejtetni engedték, hogy a korábbi iPhone kizárólagossági szerződés lejárata csak egy újabb szerződést jelenthet.

Azóta már be is jelentette a T-Mobile, hogy kizárólag ők fogják forgalmazni az új iPhone-t Magyarországon. A pontos bemutatás időpontja, és a bevezető árak egyelőre nem ismertek, de várhatóan a tavalyihoz hasonló felhajtás lesz körülötte most is. Én ugyan más mobil társaságokhoz jobban kötődöm, de hátha mást jobban érdekel a T-Mobile hivatalos bejelentése:

“Júliusban a kizárólagos hazai forgalmazó T-Mobile üzleteiben és viszonteladóinál is megvásárolható lesz az új iPhone 3GS mobiltelefon. „Nagyon örülünk, hogy tavaly augusztus óta forgalmazhatjuk az iPhone 3G készülékét, hiszen ez volt az első olyan mobiltelefon, amely a felhasználói élményt és a képernyő kínálta lehetőségeket ennyire tökéletesen ötvözte” – hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Winkler János, a T-Mobile vezetője. „Az Apple olyan újszerű mobileszközt alkotott, amely alaposan felforgatta a mobiltelefonok piacát, és kijelölte a következő évek legfontosabb irányait. Mi magunk is azt tapasztaltuk, hogy előfizetőink, az iPhone 3G-t vásárlók egészen különleges módon ragaszkodnak készülékükhöz, és ami még fontosabb, szórakozásra és munkára is maximálisan kihasználják annak képességeit. Annyian – 97%-nyian – használják az iPhone-t internetezésre, mint amennyien SMS-t küldenek vele! Külön öröm számunkra, hogy az új OS 3.0 szoftver révén a meglévő készülékek is számos új funkcióval bővültek, sok új lehetőséggel ajándékozva meg a több tízezer, jelenleg is iPhone 3G-t használó előfizetőnket.” – mondta el Winkler János. A T-Mobile első embere megerősítette, hogy a németországi, hollandiai és ausztriai bevezetést követően kizárólagos hazai forgalmazóként a T-Mobile júliusban Magyarországon is árusítani fogja az Apple új iPhone 3GS készülékét. A bevezetés részleteiről és az árakról a T-Mobile a későbbiekben ad tájékoztatást.”

Én meg mivel már most is több előfizetést és telefonszámot használok, mint egészségesnek tartanám, ezért azt hiszem, hogy nem kötök újabb szerződést, és továbbra sem váltok egy korábbit T-Mobilra. Legkézenfekvőbbnek az tűnik, ha egy olyan országban veszem meg az iPhone 3Gs-t, ahol lehet kapni függetlenül is. Úgyis megyek a nyáron Olaszországba…

UI: Bár számomra például egyértelmű volt mind a szövegből, mind a képből, van aki az eredeti bejelentés videója alapján félreértette, és azt hitte, hogy a naptár ikonban szereplő ’09 nem az évet, hanem a megjelenés hónapját – vagyis szeptember – jelöli, pedig az évszámot hivatott jelezni.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!