A fényképezőgépek óráit se felejtsd el átállítani!

TeliOraatallitas-MTI

Forrás: Ingyen MTI

A hétvégén ismét óraátállítás volt. Ezúttal egy órával tovább alhattunk – már aki – de a fényképezőgépek óráiról se feledkezz meg!

2011. október 30. 3:00 órakor 2:00 órára kell vissza állítani az órákat! 

Óraátállítások idején rendszeresen emlegetem, hogy nem csak a telefonok és számítógépek óráit kell átállítani. Sőt azokat már egyre kevésbé. Én mire ma egy órával később – vagyis korábban, vagy hogy is van ez? – felébredtem, már minden óra magától átállt körülöttem. A számítógép, az iPhone, az iPad, mind a helyes (átállított) időt mutatta. Ráadásul még csak azzal sem terheltek, hogy jelezzék, hogy megtörtént az óraátállítás. Minek kéne tudnom róla? Számukra természetes, hogy a pontos időt mutatják, miért kéne ezt még igazolniuk is.

Más eszközökben is van óra
Nem is gondolunk bele, mennyi mindenben van óra kezdve az MP3 lejátszóktól a fényképezőgépeken és videókamerákon át a digitális diktafonokig, vagy éppen az autós rádióig, vagy a kocsi műszerfalába épített óráig.

Ráadásul ezekben nincsen számítógép – dehogy nincs, csak nem olyan fejlett, és nem csatlakozik az Internetre – hogy magától tudja, és kövesse az óraátállításokat. Ne felejtsd el ezeket is átállítani! Sok esetben nincs semmi jelentősége, hogy melyik mennyi időt mutat, de bizonyos helyzetekben nagy segítség lehet, ha minden eszköz a pontos időt mutatja, nem csak a telefonunk.

Illusztrációként pedig mi mást választhattam volna ezúttal, mint az Ingyenes MTI szolgáltatás infografikáját.

Te hány nem csak idő mérésére szolgáló eszköz óráját állítottad át, ami nem követte magától az óraátállítást?

Oszd meg az ismerőseiddel és iratkozz fel a blog hírlevelére! Ne maradj le az újdonságokról!

Címkék