Karantén tippek 2: Szorítsátok vissza a lehúzó tevékenységeket, időpocsékolást

2. Szorítsátok vissza a lehúzó tevékenységeket, időpocsékolást
Egyén és helyzetfüggő is, hogy mi a pozitív, hasznos időtöltés és mit tekintünk időpocsékolásnak. Nem akarom helyettetek eldönteni, ezt nektek kell tudni. Fontos viszont ezeken elgondolkodni és utána megfelelő döntéseket hozni róla, hogy építsék és ne rombolják az életeteket, hangulatotokat.
Járvány idején pláne hajlamos az ember sokat Facebookozni, híreket olvasgatni, megosztani mindenfélét es végeláthatatlan komment háborúkba, panasz áradatokba bocsátkozni akár nyilvános fórumokon, akár privát üzenetváltásokban, levelekben. Van, aki személyes találkozók híján naphosszat lóg valamilyen chaten, vagy egész nap telefonál. Ezekkel semmi gond nincsen, hogyha hasznosnak találjátok, segít nektek és építi az életeteket, akkor fordítsatok rájuk időt.  De csak óvatosan! Szerintem még akkor sem érdemes túlzásba vinni a szórakozást és kikapcssolódást, feltöltődést, ha nagyon hasznos és építő számotokra. Mert még akkor is más egyéb tevékenységektől veszi el az időt, amik lehet, hogy nem olyan kellemesek, viszont ettől még azokat is el kell végezni. Sok minden van, amit érdemes minél hamarabb elvégezni hosszas halogatás helyett. Nagyon nem mindegy, hogy mit áldoztok fel miért, illetve milyen arányban teszitek ezt. A legfontosabb a számotokra megfelelő egyensúlyt megtalálni. Érdemes a negatív és időkitöltő dolgokat minél szűkebbre szabni és annak betartását minél szigorúbban ellenőrizni.

Válogass az egyes témakörök között, vagy lapozz az előzőre <-> lapozz a következőre!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!