Karantén tippek 3: Inspirálódjatok, maradjatok kreatívak!

3. Inspirálódjatok, maradjatok kreatívak!
Kreatív embereknek nagyon nehéz meglenni alkotás nélkül. Talán ez az egyik legnehezebb dolog a megváltozott körülmények között és erre a legnehezebb kézzelfogható tanácsokat adni, hiszen mindenkit más és más dolgok érdekelnek. Sok hivatásos fotós eleve nem is nagyon fotózik a maga örömére, kedvtelésből, csak munkaként, ha fizetnek érte. Ez máskor sem biztos, hogy használ a kreativitásnak és hangulatnak. Most pedig pláne gond lehet, amikor nincs munka és kimozdulni se lehet otthonról.
Keressetek érdekes, megörökítésre érdemes dolgokat a lakásban, az ablakban, a tükörben, akárhol. A járvány előtt és azóta is sok fotós kezdett már különféle otthoni projektekbe. Van, aki a családot fotózza (ami szintén hasznos), más a saját fizuráját, arcát, macskáját/kutyáját, lakását, környezetét fotózza, akad olyan, aki távoli webkamerák képeiből szerkeszt magának fotósorozatot, ha már turistaként személyesen nem mehet oda. Más pedig csendéleteket készít az otthon talált tárgyakról és a világításokkal, egyéb fotográfiai trükkökkel kísérletezik, megint más meg az ablak előtt repedő madarakat és az égen vonuló felhőket fotózza. Olyan is előfordul, aki meg stop trükk videót készít a hegymászásról, ha már nem mozdulhat ki a lakásból. A lényeg, hogy keressetek valamit, ami leköt, megmozgatja a kreativitásotokat és lendületben tartja az alkotókedveteket.

Válogass az egyes témakörök között, vagy lapozz az előzőre <-> lapozz a következőre!

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!