Idén a Szent Patrik nap is más

2019-ben rendedztek utoljára Szent Patrik napi felvonuást Budapesten
Részletekért katt a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Kedvelem Írországot és a lakóit is. A Szent Patrik napot is régóta ünneplem velük. Évek óta rendszeres fotótémám a Szent Patrik napi felvonulás. Ami persze idén ugyanúgy elmarad, mint a többi más tömegrendezvény. Néhány éve már fény dekorációkkal is ünnepli Budapest is az írek védőszentjének (na meg persze sörének) világnapját. A fényfestésre ma is sor kerül, ráadásul kicsit máshogyan, mint máskor.

2017-ben zöld volt volt a Lánchíd is
Részletekért katt a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A hagyományos központi elem, a Lánchíd a járványügyi védekezés tiszteletére ezúttal fehér marad. Viszont sok más épület zöldre változik és újdonsággal is készülnek idén.

Az Budapesti ír nagykövetség tájékoztatása szerint idén új elemmel gazdagodik a fényfestés. A Szabadság szobor, Citadella, MüPa és a győri Jedlik Ányos híd mellett idén első alkalomal a Halászbástya is zöldbe borul a zöld sziget és védőszentjének tiszteletére.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!