Hangulatkép a határról

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

A hatóságok általában közelébe sem szokták engedni a sajtót a Tompai Tranzitzónának. Most viszont nem csak a közelébe engedtek minket, hanem egyenesen beinvitáltak, hogy megmutassák nekünk, ahogy a belügyminiszter szemlét tart. Amikor ezt a sajtótájékoztatón kérdezte valaki, akkor persze azt is elmondták, hogy nem biztos, hogy még egyszer a létesítmény közelébe fognak majd engedni minket. Ez persze senkit nem lepett meg, hiszen ennek az információnak a biztosra vehető tudatában mentünk/küldtek mindannyiunkat, hogy annyi képet készítsünk, amennyit csak lehet, mert ezeket fogják majd az újságok hosszú-hosszú ideig használni, míg újabbakat nem lehet majd megint készíteni – ha erre egyáltalán sor kerülhet majd még valamikor.

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Ha már úgy alakult, hogy volt kitéve egy fotózni tilos tábla is a kerítésre, adta magát, hogy azt a táblát éppen olyan alapossággal körbe fényképezzük, mint a komplexum többi részét. Elvégre mi fotósok egyébként is szeretünk fotózni, fotózást tiltó táblákat fotózni meg pláne…

Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Előbb az egyik kolléga kezdte el fényképezni a táblát, aztán egy másik, majd egy harmadik, végül már együtt, sőt egymást kezdték fényképezni a kollégák, ahogy a többiek fotózzák a táblát. Nagyjából így alakult ki ez a szokatlan fotós Laokon-csoportkép, amit Kökényesi Gábornak köszönhetünk.

Valaki esetleg lefényképezte őt is, miközben minket fényképez?

Fotó: Kökényesi Gábor

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!