Pulitzer-díjas magyar fotósok

Díjazott Reuters fotósok a díjat átadó Lee C. Bollingerrel (balra), a Columbia Egyetem elnökével
Fotó: Pulitzer-award

Mint arról a díj weboldala és számos más médium beszámolt, a Reuters 8 fős fotós csapata egy sorozattal elnyerte az ezévi Pulitzer-díjat az Európán végigvonult menekült válság dokumentálásáért.
A díjat a nyolc alkotó közösen kapta, köztük két magyar kollégával, Balogh Lászlóval és Szabó Bernadettel. A csapat többi díjazottja Yannis Behrakis. Michael Dalder, Stoyan Nenov, Alexandros Avramidis, Alkis Konstantinidis, Srdjan Zivulovic.

Szabó Bernadett és Balogh László – a két magyar díjazott

Ezzel az amerikába vándorolt és ott szép karriert befutott, magyar származású újságíró, Pulitzer József által alapított nemzetközi díjat első alkalommal nyerte el magyar fotós (mindjárt kettő is) és egyúttal Szabó Bernadett lett a díjat elnyert első magyar nő.

Kiegészítés:Magyar Nemzet galériája azt is bemutatja, hogyan dokumentálta Szabó Bernadett a new yorki díjátadóra utazását.

A díjazott Reuters sorozatot és azon kívül a két magyar fotós, Szabó Bernadett által készített képeket és Balogh László fotóit is bemutatták a budapesti World Press Photo kiállítás kísérő kiállításaként a Magyar Néprajzi Múzeumban.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!