Nem csak pancsoltak az elefántok a Balatonban

Sajnos a blogot sújtó üzemzavar miatt a nagy képes galériák többsége egyáltalán nem, vagy csak hiányosan jelenik meg. A hiba javításán szakértők segítségével dolgozom, bízom benne, hogy hamarosan sikerül helyreállítani!

A hétvégén ismét megrendezték a Cirkuszok Éjszakáját, amit a Balaton partján a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Caselly család elefántjainak fürdőzésével reklámoztak. Ahol gyakrabban előfordulnak elefántok, ott hétköznapibb látvány az emberek közt fürdőző elefánt is, de Magyarországon ez különlegesség. Nem csoda, hogy sokan kíváncsiak voltak a lehetőségre, amit néhány helyen előre is meghirdettek, hogy fürödj együtt elefántokkal. Akadtak is szép számmal, akik élni akartak ezzel a nem mindennapi lehetőséggel.

A lapok többsége érthetően az esemény kedves és különleges voltával foglalkozott és az Ingyen MTI fotók is a történetnek ezt az aspektusát közvetítették. Egyre többen foglalkoznak viszont azzal, hogy vajon hogy lehet, hogy amíg kutyák nem fürödhetnek a tóban, addig elefántok igen. Az is kapott azért némi hangsúlyt, hogy az állatok nem csak megmártóztak a Balatonban, hanem bizony bele is ürítettek. Ezen persze sokan felháborodnak, míg a 444 elintézi annyi magyarázattal, hogy ezt mások is megteszik, sőt a hajók is rendszeresen ürítik a tóba tartályaikat. Éppen ezért pozitívumként említik, amit szervezők is elmondanak az Origo videójában, hogy a cirkuszosok (legalábbis a nagyját) el is takarították maguk után, ami másoknak nem szokása. Én azért meghallgatnám az ÁNTSZ véleményét is a kérdésről, de úgy tűnik, hogy őket eddig még nem kérdezte meg senki – vagy csak én nem találkoztam vele sehol.

Te mit gondolsz az elefántok Balatonban úsztatásáról?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!