Nem csak pancsoltak az elefántok a Balatonban

Sajnos a blogot sújtó üzemzavar miatt a nagy képes galériák többsége egyáltalán nem, vagy csak hiányosan jelenik meg. A hiba javításán szakértők segítségével dolgozom, bízom benne, hogy hamarosan sikerül helyreállítani!

A hétvégén ismét megrendezték a Cirkuszok Éjszakáját, amit a Balaton partján a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Caselly család elefántjainak fürdőzésével reklámoztak. Ahol gyakrabban előfordulnak elefántok, ott hétköznapibb látvány az emberek közt fürdőző elefánt is, de Magyarországon ez különlegesség. Nem csoda, hogy sokan kíváncsiak voltak a lehetőségre, amit néhány helyen előre is meghirdettek, hogy fürödj együtt elefántokkal. Akadtak is szép számmal, akik élni akartak ezzel a nem mindennapi lehetőséggel.

A lapok többsége érthetően az esemény kedves és különleges voltával foglalkozott és az Ingyen MTI fotók is a történetnek ezt az aspektusát közvetítették. Egyre többen foglalkoznak viszont azzal, hogy vajon hogy lehet, hogy amíg kutyák nem fürödhetnek a tóban, addig elefántok igen. Az is kapott azért némi hangsúlyt, hogy az állatok nem csak megmártóztak a Balatonban, hanem bizony bele is ürítettek. Ezen persze sokan felháborodnak, míg a 444 elintézi annyi magyarázattal, hogy ezt mások is megteszik, sőt a hajók is rendszeresen ürítik a tóba tartályaikat. Éppen ezért pozitívumként említik, amit szervezők is elmondanak az Origo videójában, hogy a cirkuszosok (legalábbis a nagyját) el is takarították maguk után, ami másoknak nem szokása. Én azért meghallgatnám az ÁNTSZ véleményét is a kérdésről, de úgy tűnik, hogy őket eddig még nem kérdezte meg senki – vagy csak én nem találkoztam vele sehol.

Te mit gondolsz az elefántok Balatonban úsztatásáról?