Spárga két elefánt között

Sajnos a blogot sújtó üzemzavar miatt a nagy képes galériák többsége egyáltalán nem, vagy csak hiányosan jelenik meg. A hiba javításán szakértők segítségével dolgozom, bízom benne, hogy hamarosan sikerül helyreállítani!

A közelmúltban már sokan sok féle módon kifigurázták Jean Claude Van Damme tolató kamionokon előadott spárgáját, ami vírusvideóként terjedt a neten. Közben Merrylu Casselly és Rene Casselly Jr. a Fővárosi Nagycirkuszban minden nap előad egy hasonló mutatványt két elefánt között egyensúlyozva.

A Caselly család eddig az Univerzum Fényei című műsorban volt látható, amiben egy hasonló spárgát a körbe-körbe sétáló elefántok hátán is bemutatnak. Legutóbb tegnap fényképeztem a Nemzetközi Cirkuszfesztivál gáláján, ez a pár kép is ekkor készült.

Amúgy, aki tovább jutott a népszerű reklámmal kapcsolatban az egyszerű zsigeri kritizáláson – amely jelenségre ennek a bejegyzésnek a címe is épít – akkor könnyű belátni, hogy maga a reklám sem azt akarta mutatni, hogy mekkora szám Van Damme spárgája. Épp ellenkezőleg, a reklám üzenete éppen az lett volna, hogy ilyen pontosan tolatni mekkora teljesítmény azokkal a kamionokkal – hiszen a videó egy autógyár tolatásvezérlő rendszerének pontosságát hivatott hirdetni.
Az viszont egy érdekes kérdés, hogy vajon a videó népszerűségéhez képest ezt az üzenet mennyire sikerült eljuttatni a célközönséghez, vagy elveszett a saját maga gerjesztette média zajban. Mert, ha csak a célját nem sikerült elérni, akkor hiába látták több, mint 67 millióan, mégis csak egy reklám szakmai kudarcról van szó.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!