Gondolatok a Sajtófotó Pályázat hajrájában

SFRemélhetőleg a többség már lezárta a nevezését a Sajtófotó Pályázatra, mert már csak néhány óra van hátra a hivatalos zárásig, és ilyenkor általában egyre jobban leterhelődik a szerver. A bizonytalankodóknak íme egy jótanács.

Már évekkel ezelőtt hallottam ezt a mondást, de a mai napig minden alkalommal cseng a fülemben, mikor pályázati nevezésről van szó, különösen a sajtófotó pályázatról:

“Három képet kell beküldeni:

  • egy első,
  • egy második, és
  • egy harmadik

helyezetettet.”  – forrás ismeretlen

Sajnos nem emlékszem rá, hogy kitől származik az idézet, pedig szívesen feltüntetném, de kétség kívül van benne valami. Főleg, ha a pályázatban a nyerés a legfontosabb valakinek.

Mások inkább úgy gondolják, hogy a Sajtófotó Pályázat a szakma seregszemléje, ahol mindenkinek az adott évi legjobb képeit kell beadnia, az pedig, hogy nyer-e vele vagy sem, már mellékes.

Te milyen szempontok alapján nevezel, vagy nem nevezel?

Forrásmegjelölés: A montázshoz felhasznált képek forrása a Magyar Sajtófotó Pályázat hivatalos Facebook oldala. A képek készítői ott (néhány kivétellel) megtalálhatók.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!