Konkuresek őrzik a Kodak szellemi értékeit

kodak_logo_historyEgykori konkurensei felvásárolták a csődvédelem alatt álló Kodak szabadalmait.

A nagyszabású szabadalmi felvásárlásról az angol nyelvű PetaPixel és PopPhoto nyomán magyarul a Pixinfo és a Printscreen és más lapok is beszámoltak, a részleteket náluk elolvashatod.

Az 525 millió dollár (kb. 114 milliárd forint) értékű szabadalom csomagot az egymással is konkuráló Apple, Research In Motion, Google, Samsung, Adobe, HTC, Facebook, Fujifilm, Huawei, Amazon, Shutterfly és Microsoft alkotta csoport vásárolta fel, ami a jövőben egy sor érdekes eredménnyel szolgálhat – például talán végre nem szabadalmi pereskedésről fog szólni a konkurencia harc, hanem érdemi fejlesztésekről, netán közösen tovább fejlesztett szabványokról, amik a felhasználók közös érdekeit legalább annyira szolgálják majd, mint a gyártókat. De egyelőre nagyjából minden csak spekuláció.

A szabadalmi üzletet sok lap sok féle karikatúrával illusztrálta, én úgy gondolom, hogy a Kodak létezésének egyik legutolsó híréhez jobban illik a PopPhoto által is választott ábra a történelmi cég logójának átalakulásairól.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!