Cowboy Akciólövészet Európabajnokság, Dabas

Sajnos a blogot sújtó üzemzavar miatt a nagy képes galériák többsége egyáltalán nem, vagy csak hiányosan jelenik meg. A hiba javításán szakértők segítségével dolgozom, bízom benne, hogy hamarosan sikerül helyreállítani!

Fegyveres tehénpásztorok szállták meg a dabasi lőteret, ahol heves puskaropogás közepette csaptak össze egymással, hogy kiderüljön, ki az európabajnok.

Dabason rendezték idén a Cowboy Action Shooting európabajnokságot. Ez az akciólövészet egy érdekes műfaja. A lövöldözni vágyó résztvevők western öltözékben sorakoznak fel a lőtéren, ahol igyekeznek minél rövidebb idő alatt kiüríteni a tárat, lehetőleg minél több célpontot leterítve. A hangulatot fokozza, hogy a lőállások némi western hangulatot kölcsönző díszletet kaptak. Szalma bálák, szekerek és két dimenziós szalon homlokzatok dekorálták a tűzpárbaj helyszínét.
A western hangulatot kicsit rontotta, hogy minden résztvevő számára kötelező a műszál mentes korhű öltözék mellett a lőtéren kötelező modern látás és hallásvédelem eszközök is, amik nincsenek igazán összhangban a Colt és Winchester márkák dominálta divattal. Kilógott persze kicsit a western hangulatból az európai nyelvek használta is, hiszen a résztvevők tucatnyi országból érkeztek, az igazi őshonos amerikai cowboy viszont kifejezetten kevés volt köztük. Bár a hivatalos kommunikáció angolul folyt, a magyar mellett német és skandináv nyelvű párbeszédek is gyakoriak voltak. A résztvevők neve viszont nem árulkodott származásukról, mert mindenki Amerikában regisztrált beceneveket használt, mint Long John, Big Gun és hasonlók. De a sportág lényege, hogy mindenki jól érezze magát, és élvezhesse a lőpor füstöt.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!