Hazatértek a Hungaroringről az 1DX-ek

1DX-ek bedobozolva útra készen

Elszállították a CPS által biztosított 1DX-eket, amik a Hungaroringen dolgozó fotósok rendelkezésére álltak a Forma1 Magyar Nagydíj hétvégéjén.

Most már egy hete vége a Forma1 Magyar Nagydíjnak, de egyéb teendőim, na meg az Olimpia miatt még mindig nem válogattam át az összes képemet a múlt hétvégéről. Egy héttel később meg már nem tudom, hogy érdekes-e bárkinek, amit még a Forma1-ről tudnék/akarnék mondani.

Útra készülnek az 5D mk3-ak is

Találtam viszont egy pár képet a CPS kölcsön 1DX-eiről, amint a Canon munkatársai épp csomagolják el a dolgokat a verseny után. Mivel itt mindent szép rendezetten szekrényekbe pakoltak, így nem annyira látványosak a képek, mint az Olimpiai fotó raktárban.

Bőröndök utazásra készen

Az idei Forma1 futamokra egyébként tíz darab 1DX utazik, ami a Canon állandó Forma1 készlete. Ezek az 1DX-ek pár 5D mark III, 1D mark IV és talán 7D társaságában egy rakás objektível, meg persze akkumulátorokkal együtt utaznak versenyről-versenyre. Némelyik gépen még látszottak a korábbi versenyeken összegyűjtött matricák, így jól látható volt, hogy Hockenheimben például nem adták ki az összes Silverstone-ból érkezett 1DX-et, így némelyik gépen Germany, másokon Britain feliratú matrica volt….mielőtt Magyarországon mindre rákerült volna egy Hungary feliratú.