Benkő Imre 20 éve fotózza a Sziget arcait

Benkő Imre munka közben
Galériáért katt a képre!
Fotó: Völgyi Attila / blog.volgyiattila.hu

Benkő Imre fotóriporter az első Diáksziget óta fényképezi a Sziget fesztivált. A két évtizedes anyagból a héten nyílik kiállítása párhuzamosan a Mai Manó Házban, és a Sziget Fesztivál Múzeum Negyedében.

A HVG Nagyításában megjelent előbb egy nagy képes válogatás a kiállítás képeiből, majd egy elmélyült beszélgetés az összes Szgiget fesztivált megjárt fotóriporterrel. Már nem tartozik a fesztivál átlag korosztályába, de még mindig töretlen kitartással maximális lelkesedéssel jár ki a fesztiválra. Rengeteg élményről mesél, akárcsak képei, hogyan is élte meg ezt a két évtizedet a Sziget évről-évre változó forgatagában. Élményeiből most, a huszadik évfordulón kettős kiállítást is rendez – stílusosan a Mai Manó Házban és a huszadik  Szigeten párhuzamosan.

”Mindig amikor az első napon kimegyek a Szigetre, az első dolgom, hogy lefotózom a kezemet a karszalaggal a hídon.”
Galériáért katt a képre!
Fotó: Benkő Imre

  1. Nézd meg a válogatását
  2. Olvasd el mit mesél
  3. Nézd meg a Mai Manóban
  4. Nézd meg a Szigeten
  5. Vedd meg az albumot
    (a Mai Manó Házban 50% engedménnyel)

Szerintem ezúttal nem csak érdekesebb, de autentikusabb is, ha a Szigeten nézed meg a kiállítást a Mai Manó galériája helyett. Persze lehet akár duplázni is, és mivel a 10 év képeiből készült könyv a Mai Manó Házban 50% engedménnyel vásárolható meg, és a kiállítás is ingyen látogatható, míg a másik csak Sziget belépő birtokában. Szóval mindenképp érdemes oda is benézni, akár a fesztivál előtt, akár utána.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!