Jön a hamburger cenzúra Amerikában?

Photo: Pete Souza/White House

Az amerikai orvosok azért kampányolnak, hogy a Fehér Ház tiltsa be azokat a képeket, amiken egészségtelen ételt fogyasztanak a politikusok. Szerintük Obamának és kollégáinak felelős vezetőként jó példát illene mutatnia, és csak egészséges táplálkozásra ösztönző képeken szerepelni.

Az amerikai Shopping Blogon is megjelent az amerikai orvosok legújabb követelése. A PCRM gyógyászati szervezet kezdett kampányba a választási kampány hajnalán, hogy az USA vezetőit rávegyék, hogy csak helyes táplálkozásra ösztönző helyzetekben szerepeljenek. Mint az orvosok érvelnek, a politikusok – különösen kampány időszakban – előszeretettel jelennek meg olyan élethelyzetekben, ami közelebb hozza őket az átlag amerikai szavazó polgárokhoz.

Obama és Biden
Fotó: Pete Souza/White House

Obama elnök például közismerten rendszeres vendége az arlingtoni Ray’s Hell Burgernek, ami a Google Maps szerint még elnöki konvoly nélkül is alig tíz percnyire van a Fehér Háztól. Nem csoda. hogy Pete Souza elnök fotós fényképezte már itt az elnököt nem csak Joe Biden alelnökkel, hanem a Dmitry Medvedev orosz elnökkel is.
Pont ezt kifogásolja a szakmai szervezet, hogy ezzel az elnök rossz (és a többi politikus is) rossz példát mutat honfitársainak, ráadásul ellentétes mindazzal, amit a kormányzati egészségügy politika szándékai és érdekei lennének. A kezdeményezés támogatói úgy gondolják, ideje lenne kiterjeszteni a dohánytermékek megjelenését tiltó, már egy ideje létező irányelvet a gyorséttermi “junk food” termékekre is.

A kezdeményezés támogatói hivatalos petíciót adtak be az amerikai kormányzat erre rendszeresített online oldalán. Ha sikerül június 8-áig legalább 25 ezer támogatót szereznie a beadványnak, akkor a kormányzat szakértői érdemben foglalkozzanak a témával, és talán annál komolyabban is megvizsgálják a kérdést, mint amit a politikai marketing tanácsadók, és kampány szakemberek javasolnak.

Te mit gondolsz a kezdeményezésről?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!