Első 5D mark 3, 1DX, D4 és D800 teszt képek

5D mk3: 102400-nál látszik zaj
Tesztfotókért kattints a képre!

Nagy a titkolózás az új profi fényképezőgép modellek körül. Mindkét gyártó csak óvatosan csepegteti az információkat, és főleg a teszt képeket, de már mind a négy új gépből elérhetők az első teszt fotók, ha azok egyelőre nem is biztosítanak objektív összehasonlítási lehetőséget.

Alig valamivel a Canon Magyarország tegnapi sajtótájékoztatója – és az ott tapasztalat titkolózás, leragasztott memóriakártya ajtó, nem lehet teszt képeket készíteni/közölni, stb – után a DPreview mégis publikálta az első 5D mark III tesztfotóit. Egész pontosan egy zajteszt sorozatot ISO 50-102500-ig.

Nikon D800 teszt fotó valós környezetben
Kattints a további képekért!

A Nikon hivatalosan közzé tette a D800 teszt fotóit, bár módszeres zajteszt eddig nem látott napvilágot, csak általános használat mellett készült (vélhetően gondosan válogatott) minta fotók, akárcsak a Canon 1DX gépével is csak a Canon által közzétett tesztfotók ismertek, amiknek feltűnő jellemvonása, hogy csak nappali képek vannak köztük, egyetlen gyenge fénynél készült fotót sem mutattak eddig (ha találtál ilyet valahol, jelezd kommentben!).

A D4-el viszont épp ma reggel jelent meg a DPreview zajteszt sorozata. Akárcsak az 5D mark III-mal, a D4-el is készítettek stúdió körülmények között egy teszt sorozatot. Különleges összehasonlító felületük ráadásul lehetőséget nyújt rá, hogy egy kisebb képrészletet kiválasztva akár több féle fényképezőgép modellel is összehasonlítsuk a különböző ISO értékeken készült fotókat. Mivel azonban az 5D mark III tesztfotókat még nem a szokásos szabvány teszt környezetükben készítették, így egyelőre a D4 képket és az 5D mark III fotóit csak igen szubjektíven tudjuk összehasonlítani egymással. De ami készik, nem múlik, előbb-utóbb sor kerül majd erre is azt hiszem.

Kiegészítés: A Canon közzétett néhány hivatalos 5D mark III tesztfotót.

Hivatalos teszt fotók:

Te hogyan tesztelnéd a gépeket?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!