Te hogyan készítenél 5D Mark III vs D800 tesztet?

Bruce Willis és más programokkal zsúfolt hétvége egyik legfőbb eredménye, hogy Handrassal teszteltük a Canon és Nikon két legnépszerűbb új termékét, ami mindenkinek a fantáziáját nagyon mozgatja mostanában. Nem is ok nélkül.

Mint Handras blogján beharangozta, hétvégén együtt teszteltük a Canon EOS 5D Mark III és a Nikon D800 gépét, hogy megpróbáljuk eldönteni a népszerű kérdést, melyik a jobb. A tesztnek sok tanulsága van. Leginkább talán az, hogy ahány fotós, annyi féle igényt támaszt. Handras például egészen máshogy tesztel fényképezőgépet, mint én, sőt egészen más dolgokra kíváncsi.

Ő eredetileg arra gondolt, hogy kimegyünk a Lánchídhoz és ott csináljuk meg első 5D mark III-al készült fotó és videó gyorstesztjének folytatását. Én szívesen teszteltem volna már a reggeli Bruce Willis fotózásra is, de Andrásnak más dolga volt, és annyira nem is rajongott ezért a paparazzi ötletemért. Pedig a felbontás jól jött volna a lesifotókhoz, és tesztnek se lett volna utolsó. De hasonló képeket azért csináltunk máshol, hogy a képrészletek finomságát megnézhessük. Egy divatbemutató felvetésével sikerült Andrást meggyőznöm, hogy ne csak statikus témákkal teszteljünk, így a teszt végül kicsit riportosabb lett, és a tesztfotók közé kerülnek majd fürdőruhás lányok is.
Én mondjuk leginkább a debreceni Úszó Európabajnokságon szeretném tesztelni a két gépet. Részben, mert az egész hetet ennek a fotózásával töltöm majd. Részben meg, hogy megtudjam, mit nyújtanak a fedett uszoda fényviszonyai között, ahol a képeket izgalmasabbá, a fotózást viszont nehezebbé teszi a víz csillogása, a fröcskölő vízcseppek, és a heves verseny. Ez szerintem az érzékenységnek, képminőségnek és az autófókusz rendszereknek is komolyabb, és sokkal valósabb környezetű tesztje lehetne. Nem utolsó sorban segítene eldönteni a nagy kérdést, hogy mennyire jól használható a két gép például sportfotózásra.

Te mire volnál kíváncsi a két gépet összehasonlítva, és hogyan tesztelnéd őket?

Kiegészítés: idő közben Handras már kitette blogjára a teszt eredményét, képekkel, videóval.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!