Könyvajánló – David Prakel: Világosítás

David Prakel: Világosítás – Scolar Kiadó

Fény nélkül nem megy. De ha van fény, az se mindegy, hogy milyen. A fotó lelkét a fény határozza meg. Ezzel foglalkozik David Prakel: Világosítás című könyve.

A fotózás régi alapelve, hogy fény nélkül nincs fénykép. A digitális fényképezőgépek egyre nagyobb ISO érzékenysége, a HDR és egyéb különleges technikák népszerűsödésével hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Pedig a fotózás alapelvei a digitális korszakban sem változtak olyan sokat, mint maguk az eszközök, amikkel a képeket készítjük. Fénnyel alkotunk, sőt olykor egyenesen festünk vele. David Prakel: Világosítás című könyve pedig erről a fénnyel festésről, a fény hangulat keltő hatásáról, és az ehhez kapcsolódó szakmai fogásokról szól. Ahogy a Scolar kiadó fotós könyveitől megszoktuk, mindez remek kivitelben, sok ábrával, és pompás fotókkal illusztrálva.

A remek kivitelű könyvbe a kiadó honlapján bele is lapozhatunk.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!