Betűtészta: üzenet a tányéron – és azon túl

Fotó: Nyulász Vitkória Szöveg: Nyulász Péter

Sok jópofa képet találni az Interneten, amit az emberek gondolkodás nélkül küldenek tovább. A napokban a Facebookon bukkantam az ötletes képre, a még ötletesebb szöveggel. Régóta szeretem a betűtésztát, és a kép is rögtön megfogott, de mégis az foglalkoztatott leginkább, hogy ki alkotta, és vajon hogy jött az ötlet.

Szerencsére nem csak én akadtam a közösségben, akit érdekelt a megosztható kép forrása és háttere, így hamar fény derült a nagy titokra, meglettek az alkotók, és a történet egyre érdekesebb mélységei kerültek elő.

Egy találós kérdés és egy kép, amit ihletett…

“Különleges íróeszköz, nincsen benne tinta,
Nem írógép, nem ceruza, még csak nem is nyomda!
Tojásból és listből készül, lelőhelye levesek.
Tányér szélén kirakhatod belőle a nevedet.
Nem nehéz a megfejtés, de segítségképp annyit mondok,
Budakeszi Fő utcáján így hívnak egy könyvesboltot! Mi az?”

A szöveget Nyulász Péter, számos gyerekkönyv szerzője írta. Mint kiderült, a találós versike egy könyvesboltot hirdető könyvjelzőre született reklám szlogennek. Ráadásul  blogján egy kommentben azt is megosztja, hogy ez további érdekes meglepetéseket is okozott a családban.
A képet pedig a testvére, Nyulász Viktória készítette, hogy meglepje vele a névnapja alkalmából. Igazán eredeti ajándék, és szerintem nem csak Péter örülhet, hogy megszületett.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!