Boldog sárkány évet Budapestről!

Nem szoktam a sajtóbelépőimmel büszkélkedni, de egy igazán érdekes darabbal gazdagodtam a múlt héten a Holdújév alkalmából. Nem nagy szám, de szerintem jópofa. Mint a felirata is írja: Boldog kínai újévet a Sárkány évében!

Ez kicsit más jellegű írás most, mint a szokásos, de többen hiányolták a blogról a sok szakmai okfejtés, jogi témák és  a műhely titkok közül a személyesebb, hozzám kötődő témákat. Bár amikor épp az elfoglaltság jelenségéről elmélkedtem, volt aki úgy gondotla, kár ilyen posztokkal terhelni az olvasót.

El is felejtettem megírni, hogy voltam a Sárkány jegyében Holdújévi ünnepségen. Évek óta rendszeresen járok ilyen rendezvényekre, bár itt a blogon nem nagyon szoktam írni róluk. De már szinte hiányzott volna, ha idén kimarad. A sűrű program miatt azt hittem, így is lesz. Végül mégis ott voltam idén is.

Persze egy budapesti tavaszünnep egészen más, mint ahogy Kínában, vagy az amerikai nagyvárosok kínai negyedeiben ünneplik. Nálunk inkább zenés, táncos produkciók vannak. Idén még csak sárkány kosztümös tánc sem volt, pedig ha valamikor, akkor a sárkány évében igazán aktuális lett volna. Énekelt viszont kínaiul a magyar Honvéd férfi kórus, ami nem olyan látványos, viszont hangzatos, főleg élőben. A kínai Phoenix TV összeállítása ad egy kis betekintést az eseménybe, sőt 1-2 magyar nyilatkozó is akad benne.

Te voltál már Holdújévi ünnepségen?

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!