Time: nyolc perces címlapfotózás Lionel Messivel

Fotó: Joachim Ladefoged/Time

Távolról sem ideális, de akár nyolc perc is elég lehet Time magazin legújabb címlapfotójának elkészítéséhez. Joachim Ladefoged mesél élményeiről Lionel Messi címlapfotózásáról.

Joachim Ladefoged mindössze nyolc percet kapott Lionel Messi fotózására, hogy elkészítse képét a Time King Leo címlapjához. A helyzet (sajnos) nem ismeretlen a Time fotósai számára. Gyakran előfordul, hogy az egyik legnagyobb presztízsű magazin címlapjára kerülő celeb híres ember elfoglaltságában csak rövid időt hagy a fotósnak. Mint Ladefoged mondta, összeszedte magát, és “az idő épp elég volt, hogy három különféle hátteret is használjon.”

Mivel maga is hatalmas Messi rajongó, így valami olyat tett, amit elmondása szerint húsz éves pályafutása alatt egyszer sem: autogramot kért a fotóalanytól. “Van két fiam, és egy Messi Barcelona mezünk, így egyszerűen lehetetlen volt, hogy aláírás nélkül menjek haza a srácokhoz.” – meséli a fotós a Time oldalán megjelent élménybeszámolójában. Érdemes megnézni Joachim Ladefoged honlapján a korábbi munkáit is.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!