Így jár, aki nem vigyáz a fotós holmijára újévkor

kata_dr-467-openTEXT

Ilyesmi hátizsák keresi gazdáját, aki elhagyta szilveszterkor

Két tanulságos eset bulizó fotósoknak (és talán másoknak is) – remélem, te nem jártál így, de ha tudsz segíts a keresésben!

Kiegészítés: idő közben meglett a fotó felszerelés tulajdonosa. Azért érdemes mindkét írást elolvasni a tanulságok végett. Ha valahol azt látod, hogy még mindig keresik, akkor kérlek jelezd ott is, hogy megvan a tulajdonos, hogy ne keringjen tovább feleslegesen, illetve nehogy a most eredményt elérő körlevél egy év múlva visszatérjen hoaxként.

Újév reggelén délben egy olvasóm azzal üdvözölt, hogy írhatnék róla, hogy senki ne hordja a pénztárcáját fotós táska nem zip-záras zsebében. Hogy neki milyen kalandja volt az éjjel, az már sejthető. Lehet, hogy fogok erről a témáról is bővebben írni, de így estére találtam egy sokkal érdekesebbet. Remélem, hogy nem veled történt, de légy szíves segíts te is megtalálni az érintettet, hátha ismered!

Az Index egyik fórumán jelent meg off topic hozzászólásként, így a fórumot nem is linkelem, hogy ne szaporodjon ott az off topic. Ha neked, vagy a barátaidnak ismerős a leírásban szereplő elveszett holmi, akkor jelezd nekem – vagy ha idő közben a becsületes megtaláló hozzájárul, akkor itt majd közlöm az ő elérhetőségét. Idő közben mások is elkezdték terjeszteni a történetet a Facebookon, ők a megtaláló e-mail címét is közzé tették. Mi levelezésben állunk, de egyelőre nem nyilatkozott róla, hogy szeretné-e ha kint lenne a címe.

“Szilveszter éjszaka folyamán imseretlen körülmények között, Budapesten, valahol a Petőfi híd – Kálvin Tér – Erzsébet híd Bermuda háromszögben elcseréltem saját, fekte Tatonka hátizsákomat egy szintén fekete, méretben nagyjábol hasonló Kata DR 467 típusú, fotós zsákra.

A fotós táskában rám maradt egy Canon 30D típusú fényképezőgép, egy 16-35 f2.8 és egy 50 f1.4 optika, valamint egy 550 EX vaku. Ezen kívül volt benne egy “Ádám” névre gravírozott ezüst színű, pálinkát tartalmazó laposüveg, egy sötétkék pulóver, pár toll, petárdák és egy kulcscsomó.

Én jelenleg nem találom fekete-sárga, vízhatlan, North Face márkájú dzsekimet, ami feltehetően a Tatonka táskában van, egy Maglite elemlámpa, egy ruszki kanálgép, egy elsősegély csomag, egy Bear Grylls túlélőkönyv (nem röhög, utólagos születésnapi ajándékként kaptam tegnap) és némi alkoholos ital társaságában.

Kérem, aki ma reggel egy ismeterlen hátizsákkal ébredt, vagy a fenti leírás hatására van valami emlékképe a szilveszter estéről, ami segíthet, az jelezze az email címemen, hogy mielőbb minden visszatalálhasson a jogos tulajdonosához.”

Ugye te is megosztod ezt a posztot, hogy megtaláljuk a táska tulajdonosát?

Kiegészítés: idő közben meglett a fotó felszerelés tulajdonosa. Azért érdemes mindkét írást elolvasni a tanulságok végett. Ha valahol azt látod, hogy még mindig keresik, akkor kérlek jelezd ott is, hogy megvan a tulajdonos, hogy ne keringjen tovább feleslegesen, illetve nehogy egy év múlva visszatérjen hoaxként.

Ha tetszett az írásom, akkor lájkoljátok és osszátok meg, hogy másokhoz is eljusson, illetve kövessetek Facebookon, Twitteren, Instagramon, YouTube-on, hogy máskor is lássátok, miről írok!